Lease 14 Thursday 2023

Occasion lease | Tweedehands auto leasen | Financial lease


news-thumb-image

Ontdek de Voordelen van Occasion Financial Lease voor Ondernemers


Als ondernemer ben je altijd op zoek naar kostenbesparende mogelijkheden zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van jouw bedrijfsmiddelen. 

Occasion financial lease biedt die mogelijkheid door het zakelijk leasen van een tweedehands auto te vereenvoudigen. Of het nu gaat om een representatieve Porsche, BMW, Mercedes-Benz of een van onze andere premium merken, het leasen van een occasion kan de ideale uitkomst zijn voor het slim beheersen van je budget. Bij Hollandia Premium & Porsche centre, profiteer je van de voordelen van een gebruikte auto met de financiële flexibiliteit van een financial lease contract, zonder in te leveren op uitstraling en betrouwbaarheid.

De gedachte dat occasions een stap terug betekenen, behoort tot het verleden. Vandaag de dag betekent het auto leasen van een tweedehands model kiezen voor kosten-efficiëntie, zonder de onmisbare flair die jij als ondernemer verdient. Ontdek hoe je met occasion financial lease financieel voordeel behaalt en tegelijkertijd je professionele imago versterkt.


Belangrijkste Inzichten

 • - Occasion financial lease is een financieel aantrekkelijke vorm van leasen voor ondernemers die kosten willen besparen.
 • - Leasen van een occasion betekent lagere maandlasten en kan bijdragen aan de liquiditeit van een onderneming.
 • - Met financial lease behoud je flexibiliteit en representativiteit terwijl je profiteert van lagere afschrijvingskosten en fiscale voordelen.
 • - Occasion leasen biedt een snelle oplossing door de korte levertijd van gebruikte auto's.
 • - Financial lease contracten zijn met hun kortere looptijden ideaal voor snelgroeiende ondernemingen.
 • - Hollandia Premium & Porsche centre biedt een ruim assortiment aan kwalitatieve occasions geschikt voor elk type onderneming.
 • - Je kunt bij Hollandia Premium & Posche centre ook een halal een occasion leasen.


Financiële voordelen van occasion financial lease

De keuze voor occasion financial lease biedt ondernemers en zzp'ers significante financiële voordelen. Werkzaam in een dynamische markt betekent dat slim investeren cruciaal is en, door te kiezen voor een jonge occasion, beperk je niet alleen de uitgaven maar maximaliseer je ook het rendement op jouw investering.

Een lagere aanschafprijs is kenmerkend voor tweedehands auto's. Dit resulteert in een verlaagd maandbedrag, waardoor de cashflow binnen je onderneming gezond blijft. 

Daarnaast zijn er verschillende fiscale voordelen verbonden aan het leasen van een occasion. Zo kun je genieten van renteaftrek, waarbij de rente die je betaalt op het leasecontract in aftrek kan worden gebracht op de winst van het bedrijf. De investeringsaftrek biedt nog een fiscaal voordeel, wat inhoudt dat het bedrag dat geïnvesteerd wordt in de auto, afgetrokken kan worden van de winst. Deze aftrekmogelijkheden verminderen direct de fiscale druk.

 • - Afschrijving: Minder druk op uw financiën door lagere afschrijvingskosten van een occasion.
 • - Btw terugvorderen: Als uw bedrijf btw-plichtig is, kun je de betaalde btw op de aanschaf van een zakelijke auto terugvorderen van de belastingdienst.

Tot slot verlaagt het leasen van een tweedehands auto de totale eigendomskosten vergeleken met een nieuwe auto. Dit maakt voordeliger leasen toegankelijk en bevordert de groei van jouw bedrijf zonder grote financiële risico's.
Looptijd van een occasion financial lease

De flexibiliteit van een leasecontract is een essentieel aspect voor ondernemers. De looptijd bij het leasen van een nieuwe auto kan vaak lang en star aanvoelen, waar occasions juist uitblinken in hun korte looptijden. Het verschil in leasevoorwaarden tussen nieuw en gebruikt kan aanzienlijk zijn en biedt daarmee strategische voordelen.

Voor ondernemers die zich bewust zijn van de behoefte aan autofinanciering met flexibele termijnen, biedt het leasen van een occasion een uitkomst. Hierbij kunnen zij profiteren van een korte looptijd, wat zorgt voor een snellere afbetaling en de mogelijkheid het voertuig eerder in volledige eigen bezit te omarmen.

 • Occasion leasecontracten hebben vaak kortere looptijden dan leasecontracten voor nieuwe voertuigen.
 • Een korte looptijd verhoogt de flexibiliteit voor snel veranderende bedrijfsomstandigheden.
 • Het vermogen om vlot over te stappen naar een ander type voertuig is met een occasion lease vaak beter realiseerbaar.


Maandelijkse kosten bij occasion financial lease

De overstap naar het leasen van een occasion is voor veel ondernemers een slimme zet gebleken, vooral als we kijken naar de maandelijkse kosten. Deze zijn bij het leasen van een tweedehands bedrijfswagen aanzienlijk aantrekkelijker dan de kosten die komen kijken bij een splinternieuwe auto. Niet alleen de lagere aanschafprijs, maar ook de fiscale voordelen maken de financial lease van een occasion een kostenbewuste keuze.


Fiscale voordelen bij financial lease

Bij het leasen van een occasion voor jouw onderneming kun je rekenen op belastingtechnische pluspunten. Zo kun je van renteaftrek profiteren: de rente die je betaalt voor de lease kun je aftrekken van de winst, waardoor jouw belastbare inkomen daalt. Daarnaast is het investeren in een bedrijfswagen, via financial lease, vaak kwalificeerbaar voor investeringsaftrek, wat jouw fiscale lasten verder kan reduceren. Verder is de afschrijving op een occasion doorgaans lager dan bij een nieuwe auto, wat resulteert in een verbeterde balanspositie.


Voor wie is occasion financial lease geschikt?

De keuze voor het leasen van een occasion past uitstekend bij de zakelijke behoeften van ondernemers, zzp'ers, startende bedrijven en mkb'ers die op slimme wijze hun maandelijkse kosten willen beperken zonder aan professionaliteit in te boeten. Dankzij het lagere maandbedrag is het voor de zakelijke rijder een aantrekkelijke route om kosten te sparen en toch te genieten van alle voordelen die een betrouwbare bedrijfsauto met zich meebrengt.


Wat zijn de voordelen van financial lease?

Financial lease is een aantrekkelijke financieringsoptie die een scala aan voordelen biedt voor ondernemers, zzp'ers en mkb'ers. Met occasion financial lease geniet je van flexibiliteit, lagere kosten en de mogelijkheid om op een efficiënte manier in je mobiliteitsbehoefte te voorzien. Het is de perfecte oplossing voor wie een auto nodig heeft maar ook de financiën slim wil beheren.


Flexibiliteit bij het leasen van een tweedehands auto

Het leasen van een tweedehands auto staat synoniem voor flexibiliteit. Vooral voor ondernemers die snel willen inspelen op de veranderende behoeften van hun onderneming, biedt het een uitkomst. Door de snel beschikbare voorraad van occasions kun je vrijwel direct overgaan tot actie. Zo behoud je de mobiliteit die nodig is om jouw onderneming draaiende te houden en te laten groeien.


Voordelen van financial lease voor startende ondernemers

Als startende zzp'er sta je voor vele uitdagingen, inclusief de aanschaf van een bedrijfsauto. Occasion financial lease maakt het mogelijk om met lage instapkosten toch een kwalitatieve auto te rijden. Dit houdt de initiële uitgaven laag, wat cruciaal is voor een startende onderneming. 


Aanschaf van een gebruikte auto via financial lease

Bij het financial leasen van een occasion bieden we je de mogelijkheid om je huidige auto in te ruilen, waardoor de maandelijkse kosten verder gedrukt worden. Hierdoor  profiteer je  van lagere afschrijvingen dan bij een nieuwe auto. Het nodig hebben van een auto, wordt zo een minder grote financiële last, terwijl je wel de beschikking hebt over een degelijk en passend voertuig voor jouw zakelijke activiteiten.Meer weten over Financial lease? lees ons volledige artikel hier.


Wat zijn de stappen bij het leasen van een occasion?

Wanneer je overweegt om een tweedehands auto te leasen, is het van groot belang om een duidelijk stappenplan in gedachten te houden. Dit plan helpt om het overzicht te bewaren en zorgt voor een vlotte doorloop van het leaseproces. Bij Hollandia Premium & Porsche centre kun je eenvoudig beginnen met het selecteren van de ideale auto die aansluit bij jouw bedrijfsactiviteiten. Vervolgens breekt een periode aan waarin financiële beslissingen een grote rol spelen en het samenstellen van het juiste leasecontract centraal staat. Laten we de belangrijkste stappen eens nader bekijken.


Keuzes in type en merk bij het leasen van een occasion

De eerste stap is het uitkiezen van een auto die past bij jouw zakelijke wensen. Wij hebben een mooie collectie met premium merken waaruit je een keuze kunt maken. Het is hierbij doeltreffend om te kijken naar voertuigen met een gunstige eerste tenaamstelling van de auto en een aantrekkelijk maandbedrag. Dit kan zelfs betekenen dat je met de inruil van jouw huidige auto nog meer voordeel behaalt.


Financieringsmogelijkheden bij het leasen van een tweedehands auto

Na de keuze van een auto, ga je over naar de financiering. Afhankelijk van jouw financiële situatie en voorkeuren zijn er diverse leasevormen mogelijk. Zo kunt u kiezen voor een contract met een aanbetaling om jouw maandelijkse kosten te verlagen, of wellicht is een contract zonder aanbetaling met een slottermijn interessanter voor u. Bij Hollandia Premium & Porsche centre kun je rekenen op een snelle afhandeling van uw leaseaanvraag.


Occasion te leasen voor een startende onderneming

Speciaal voor startende ondernemers bieden wij flexibele voorwaarden. Dit om de instapkosten laag te houden en het risico te spreiden. Als je op zoek bent naar een lease aanbod dat past bij jouw beginnende onderneming, dan is het leasen van een occasion vanwege de lagere kosten vaak een verstandige keuze. Neem contact op met onze adviseurs om jouw financial lease voorwaarden te bespreken.


Snelle levering en service bij het leasen van een occasion

Wij begrijpen de noodzaak van ondernemers om snel over een lease auto te beschikken. Daarom is de snelle levering van een leaseauto bij een occasion normaal gesproken gegarandeerd. Eenmaal het leasecontract getekend is, kun je vaak al binnen enkele dagen wegrijden in jouw nieuwe bedrijfsauto. De vlotte service en korte wachttijden vormen een aantrekkelijke reden om voor een occasion te kiezen.


Voorbereidingen en documentatie bij het leasen van een occasion

Een grondige voorbereiding is de sleutel tot het snel kunnen auto leasen. Zorg dat je alle benodigde documentatie, zoals financiële rapportages en identificatie, op orde hebt voordat je het leaseproces ingaat. Door dit op voorhand te regelen, kun je rekenen op een efficiënte afhandeling en verseeenvoudig je de weg naar jouw lease een occasion keuze.

Uiteraar kun je bij ons ook een occasion kopen. Niet zeker wat de juiste keuze is? Ons artikel geeft je alle inzichten die je nodig hebt om de keuze te maken tussen kopen of leasen.


Hollandia Premium & Porsche centre heeft een ruim aanbod in Porsche Occasion voor financial lease.

Veel gestelde vragen


V: Wat is Occasion Financial Lease?

A: Financial  Occasion Lease is een vorm van lease waarbij je een gebruikte auto least. Het biedt verschillende voordelen zoals lagere maandelijkse lasten en een snelle afhandeling. Financial lease is een zakelijke leasevorm. 


V: Kan ik een tweedehands auto leasen?

A: Ja, je kunt bij ons een tweedehands auto leasen. Wij bieden een ruime selectie gebruikte auto's aan voor financial lease. 


V: Is een financial lease ook geschikt voor startende zzp'ers?

A: Ja, financial lease is ook zeer geschikt voor startende zzp’ers. We staan klaar om jou te helpen bij het leasen van een auto, ook als startende ondernemer.


V: Hoe kan ik een auto leasen?

A: Je kunt een auto leasen door contact met ons op te nemen via 0251 792 010. Onze lease adviseurs helpen je graag verder.


V: Wat is de looptijd van het leasecontract?

A: De looptijd van het leasecontract is afhankelijk van jouw wensen en voorkeuren. We bieden verschillende leasevormen en adviseren je graag over de mogelijkheden.


V: Kan ik mijn huidige auto inruilen?

A: Ja, je kunt jouw huidige auto inruilen wanneer je kiest voor een financial lease van een gebruikte auto. Onze adviseurs bespreken graag de mogelijkheden met jou.


V: Welke merken en modellen kan ik leasen?

A: Wij hebben een ruime occasion leasevoorraad met diverse merken en modellen. Je hebt volop keuze bij het leasen van een gebruikte auto.


V: Bieden jullie ook nieuwe leaseauto's aan?

A: Ja, naast occasion lease bieden wij ook nieuwe leaseauto's aan. Onze lease adviseurs staan voor je klaar om de juiste auto voor jou te vinden.


V: Wat zijn de kosten en aanschafwaarde bij een financial lease?

A: De kosten en aanschafwaarde bij een financial lease zijn afhankelijk van het type auto en de leasevorm die je kiest. Onze adviseurs kunnen je hierover uitgebreid informeren. Of je nou een nieuwe of gebruikte auto wilt leasen, wij vertellen je graag hoe jij snel een auto leaset!

Klaar om een occasion te leasen? Ga direct naar onze volledige collectie!

×